Platforma ”My House of European History” – ”Casa Istoriei Europene”

Ce înseamnă a fi european? Nu este vorba doar despre marii lideri: toţi facem parte din istorie şi jucăm un rol în conservarea patrimoniului şi identităţii noastre comune. Răsfoiţi printre fotografiile, filmuleţele şi chiar fişierele dumneavoastră audio și, dacă veţi găsi lucruri pe care le-aţi putea împărtăşi, încărcați-le pe My House of European History: platforma colaborativă a Parlamentului European, care îşi propune să devină o bibliotecă virtuală cu mărturii și povești de la oameni din întreaga Europă.

Platforma My House of European History este creată cu scopul de a ajuta pe toată lumea să împărtăşească amintiri şi poveşti despre Europa. Acestea pot fi despre ce înseamnă să fii european ori chiar poveşti despre marile evenimente istorice care au modelat viaţa noastră în Europa, privite dintr-un unghi propriu sau din perspectiva unei persoane dragi.

Platforma va fi lansată pentru public în săptămâna în care se sărbătorește cea de-a 60-a aniversare a Tratatelor de la Roma. Înaintea deschiderii, se vor colecta contribuții voluntare prin rețelele sociale, pe un site temporar. În primul stadiu se pot încărca mărturiile. Din 31 martie, site-ul va fi interactiv și veți putea explora contribuţiile celorlaltor persoane.

Aşadar, dacă aveţi o poveste, împărtăşiţi-o cu ceilalţi! Începeţi să încărcaţi fotografii, fişiere audio, video, documente etc. în propria limbă.

Detaliihttps://my-european-history.ep.eu/?locale=ro

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol