Pădurile Europei

Pădurile acoperă aproape jumătate din suprafața terestră a Uniunii Europene.🌲🌳
Ele joacă un rol extrem de important în combaterea efectelor schimbărilor climatice, asigură servicii ecosistemului, contribuie la dezvoltarea bio-economiei circulare și locuri de muncă pentru un număr de aproximativ 2.6 milioane de persoane, mai ales în zonele rurale.
✅Parlamentul European va vota luna aceasta un raport de inițiativă propriu care va sublinia nevoia unei strategii forestiere europeană ambițioasă și puternică, aliniată la obiectivele strategice din Pactul ecologic european și ale Strategiei pentru biodiversitate, în coordonare cu Strategia de fermă la consumator.
✅Noua strategie forestieră pe care Comisia intenționează să o publice la începutul anului viitor este doar una dintre numeroasele acțiuni planificate în contextul Pactului ecologic european. Având în vedere presiunile în creștere la adresa ecosistemelor forestiere ca urmare a schimbărilor climatice, strategia va promova plantarea de păduri, conservarea acestora și restaurarea, ca mijloace de creștere a potențialului de absorbție și stocare a carbonului, creșterea rezilienței, promovarea bio-economiei circulare și protejarea biodiversității. Strategia se va referi la întregul ciclu forestier și va promova numeroasele servicii ecologice și socio-economice pe care pădurile le asigură.
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol