PACHET PEDAGOGIC – AGRICULTURA, ÎN CENTRUL VIEȚII NOASTRE

Prezentul pachet pedagogic reprezintă o colecție de resurse didactice și educaționale cu privire la importanța agriculturii și a alimentației, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani. Printr-o selecție de instrumente și activități diverse și complementare, cadrele didactice îi pot ajuta pe elevi să descopere trei teme principale relevante: Alimente, Mediu și Zona rurală. Ca atare, pachetul nu urmărește să asigure instrumente de predare a politicii agricole a UE în sine elevilor, ci să ilustreze beneficiile agriculturii pentru toți cetățenii.

Școlile și cadrele didactice interesate pot să ne contacteze la sediul nostru (Centrul Europe Direct Maramureș, bd. Traian 9/16 Baia Mare, tel: 0262.224870, 222409) pentru a prelua mai multe exemplare tipărite din pachetul educațional alcătuit din materiale destinate profesorilor + broșuri pentru elevi.

Studiile recente au arătat că populațiile din zonele urbane ale UE și, în special, tinerii se simt deconectați de agricultură ca sursă a alimentelor pe care le consumă. Aceștia nu cunosc foarte bine rolul mai extins pe care îl dețin fermierii, atât în societate, cât și la nivel de economie, nu numai prin faptul că asigură necesarul de alimente, ci și datorită protecției mediului și a resurselor naturale, precum și menținerii vitalității zonelor rurale ale Europei.

Pachetul poate fi descărcat on-line

 

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol