O nouă întâlnire a tinerilor băimăreni pe tema voluntariatului

”Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!” Aceasta este deviza sub care se vor derula acțiunile dedicate Anului European al Voluntariatului – 2011.

Pe 10 martie 2011, s-a desfășurat Colocviul ”2011 Anul european al voluntariatului: Voluntariatul –  acţiuni, sens şi semnificaţii”, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, care a reunit peste 40 de reprezentanți ai unor ONG-uri și instituții publice, precum și tineri voluntari români și străini. Organizatori au fost Consiliul Local al Tinerilor – Primăria Municipiului Baia Mare, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.

Participanții au prezentat activitățile de voluntariat pe care le vor organiza în 2011, iar tinerii români și străini care sunt deja implicați în acțiuni de voluntariat au împărtășit impresii, experiențele, dar și satisfacțiile muncii în folosul semenilor și comunității.

Programul colocviului:

1.     Calendarul activităţilor de voluntariat în Baia Mare, pe 2011;

2.     Propuneri de noi proiecte, evenimente, activităţi;

3.     Încheierea unor parteneriate locale;

4.     Iniţierea unei Campanii de promovare a ideii de voluntariat şi a activităţilor derulate în acest sens în Baia Mare;

5.     Structuri de organizare, colaborare şi subordonare ale asociaţiilor care lucrează cu voluntari;

6.     Prezentarea programului comunitar Tineret în Acţiune

7.     Poveşti adevărate cu şi despre voluntari.

2011 este anul European al Voluntariatului. În toată Europa vor avea loc multe evenimente, expoziţii, demonstraţii în direct pe toată durata acestui an.
Informații și resurse găsiți pe site-ul:
http://europa.eu/volunteering/ro

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol