Întâlnirea metodică a consilierilor şcolari din judeţul Maramureş

Centrul Europe Direct Maramureş a fost invitat la întâlnirea metodică a consilierilor şcolari din judeţul Maramureş, care a avut loc pe 29 octombrie 2013, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Baia Mare, în organizarea doamnei psiholog Rozalia Rotaru. La reuniunea de lucru au participat reprezentanţi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Centrul de Resurse Educaţionale şi consilieri şcolari de la licee din Baia Mare şi din judeţ.

Menirea consilierilor şcolari de a-i călăuzi pe elevi devine ce în ce mai importantă în această perioadă în care tinerii trebuie să facă față unor provocări și presiuni în plan familial și educațional, dar și de integrare în societate. De aceea, schimbul de opinii și de experiență între acești profesioniști care lucrează nemijlocit cu elevii, precum și cooperarea cu alți factori implicați în acțiuni de educare și formare constituie o oportunitate pentru crearea de parteneriate locale, cu scopul de a perfecționa și diversifica metodele de lucru cu tinerii și de a-i antrena pe elevi în activități extrașcolare utile, care să le dezvolte personalitatea și perspectivele.

Centrul Europe Direct Maramureș a răspuns cu interes la invitația organizatorilor de a participa la întâlnirea metodică, prilej cu care am prezentat Serviciul și Rețeaua Europe Direct la nivel european și național, activități pe care le-am derulat în anii anteriori și ce ne-am propus pentru anul 2014, ceea ce deschide calea unor cooperări viitoare la nivel local.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol