În vizită la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare – 2017, Provocări și perspective

Pe 12 aprilie, am fost invitați la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare, unde ne-am întâlnit cu elevi de clasa a X-a și mai multe cadre didactice, printre care și doi profesori cu care colaborăm în fiecare an – dna prof. Crina Herța și dl. prof. Magyarosi Laszlo. Evenimentul a avut loc în luminosul și primitorul Centru de Documentare al liceului Nenițescu, coordonat de dna prof. Iulea Hojda.

În cadrul întâlnirii, am prezentat Rețeaua Europe Direct, Centrul Europe Direct Maramureș și activitățile pe care le derulăm în 2017, am discutat cu elevii despre momentele marcante din acest an: România, de 10 ani în UE și aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma. De asemenea, le-am vorbit participanților despre Cartea Albă privind viitorul UE și am avut un schimb de opinii cu elevii referitor la cele 5 scenarii prezentate în Cartea Albă. În ultima parte a vizitei de informare, am adus în atenția tinerilor oportunitățile oferite de Corpul European de Solidaritate.

La finalul întâlnirii, 2 eleve de la Colegiul Național ”Gh. Șincai” au prezentat un proiect de protecția mediului și i-au invitat pe colegii de la ”Nenițescu” să se implice în activitățile creative și inovative prin care să promoveze un mediu mai curat.

Centrul Europe Direct Maramureș a organizat un stand cu materiale de informare și promovare pe teme europene.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol