DiscoverEU: 15.000 de tineri vor pleca în călătorie în UE în această vară

Prima rundă a inițiativei DiscoverEU, lansată de Comisia Europeană, s-a încheiat în 26 iunie și peste 100.000 de tineri și-au depus candidatura pentru a obține un permis de călătorie.

Lista finală a câștigătorilor a fost confirmată, participanții selectați au fost notificați și în curând vor fi contactați pentru a-și face rezervările de călătorie. În cadrul acestei runde, cota de permise de călătorie pentru fiecare stat membru a fost atinsă pentru toate țările.

3.175 de tineri români au candidat pentru un permis de călătorie DiscoverEU, iar cele 576 de premise destinate României au fost în întregime alocate.

Tinerii vor călători individual sau în grupuri de maximum 5 persoane, timp de până la 30 de zile, vizitând între 1 și 4 țări europene în afara țării lor de origine, în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018. În principiu, tinerii vor călători cu trenul, modurile alternative de transport urmând să fie utilizate în cazuri excepționale.

Anul 2018 este și Anul european al patrimoniului cultural, iar tinerii selectați pentru DiscoverEU vor avea posibilitatea de a participa la diverse evenimente care celebrează patrimoniul și diversitatea culturală europeană. Înainte de a pleca în călătorie, tinerii selectați vor primi link-uri către pagini cu informații utile pentru călătorie. Aceste informații vor include sfaturi privind itinerariile sau despre modul în care tinerii  trebuie să își pregătească călătoriile, despre utilizarea inteligentă a bugetului de călătorie, dar și date despre drepturile pasagerilor.https://europa.eu/youth/discovereu_ro

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol