Dezbateri și decizii în Parlamentul European: criza imigrației, neutralitatea internetului și noi alimente în farfuria ta

Criza imigrației, care se transformă rapid într-un test politic dur pentru UE, a fost dezbătută de eurodeputați în a treia sesiune plenară din octombrie. Deputații europeni au votat pentru o reglementare mai bună vizând neutralitatea Internetului, eliminarea tarifelor de roaming, înăsprirea normelor privind OMG-urile și „noi” alimente care pot conține orice de la nanomateriale la ingrediente precum insectele, până în prezent cam absente din bucătăria europenilor.

Criza imigrației este folosită de forțele politice ostile Uniunii Europene ca un instrument de distrugere, au avertizat mai mulți deputați, în timpul unei dezbateri pe acest subiect, marți dimineață. Ritmul lent de punere în aplicare de către statele membre a măsurilor acceptate pentru ajutorarea refugiaților, de asemenea a fost condamnat de către majoritatea eurodeputaților.

Tarifele de roaming aplicate în UE urmează să fie eliminate începând cu iunie 2017, conform unei hotărâri a Parlamentului, luată marți. De asemenea, deputații europeni au votat pentru protecția neutralității internetului: poate fi acordată preferință unor servicii specifice doar în cazul în care nu există nicio degradare a altui trafic și tot traficul web ar trebui să fie tratat în mod egal, cu excepția unor cazuri specifice, cum ar fi congestionarea rețelei, care ar impune restricții temporare, aplicate transparent.

Deciziile privind permiterea și interzicerea produselor alimentare și furajelor ce conțin OMG-uri trebuie să fie luate doar la nivelul UE, pentru a evita controalele vamale excesive în interiorul Uniunii, a anunțat Parlamentul, miercuri, respingând o propunere a Comisiei de a reveni la deciziile privind autorizarea OMG-urilor luate la nivel național. Consultați acest infografic pentru mai multe informații.

Nanomateriale, insecte și alte ingrediente, care până în prezent au fost absente în majoritatea bucătăriilor europene, sunt abordate în propunerile de alimente noi”, adoptate miercuri pentru a reglementa mai bine răspândirea lor treptată în UE. Consultați acest infografic pentru mai multe informații.

Emisiile celor 6 poluanți de bază, NOx, particule, metan și amoniac, vor fi limitate în conformitate cu legislația poluării, aprobată miercuri, care ar putea salva mii de vieți și până la 40 miliarde euro în costuri până în 2030.

Turiștii pot rezerva un zbor, hotel sau pot închiria o mașină ca un pachet on-line, prin intermediul unei pagini de internet sau prin intermediul mai multor pagini de internet conexe. Va fi acordat același grad de protecție legală ca la o agenție de turism, în urma votului din plen de marți. Acesta include și îmbunătățirea serviciului de anulare a rezervării și identificarea persoanelor responsabile în cazul unor probleme.

Frauda ce implică testarea emisiilor, în urma scandalului Volkswagen ar trebuie să fie investigată în profunzime, au declarat eurodeputații, marți. De asemenea, deputații europeni au spus că ar trebui să fie analizată posibilitatea unei autorități pan-europene de supraveghere.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol