Corpul European de Solidaritate, premiat de către Institutul pentru Inovare în Politică

Corpul European de Solidaritate (CES) a primit premiul Institutului pentru Inovare in Politică din Viena la categoria Civilisation.🏅🏆🤝

De la lansarea sa în decembrie 2016, CES a atras aproape 90.000 de tineri care și-au exprimat interesul de a-și aduce contribuția la acțiuni de solidaritate în întreaga Europă, dornici să lucreze în cadrul unor proiecte care abordează diverse subiecte, cum ar fi mediul, cultura, serviciile sociale, ajutorul pentru refugiați, imigranți, copii sau persoanele în vârstă.
Corpul european de solidaritate înseamnă mai mult decât voluntariatul. El le dă tinerilor ocazia să-și dezvolte abilitățile și să-și crească șansele de angajare prin intermediul unui post sau al unui stagiu.
Peste 2.000 de tineri din România se înscriseseră în CES până în iunie 2018. De asemenea, România este destinația cu cel mai mare număr de plasamente din UE, cu aproximativ 500 de tineri participând în programe de voluntariat și stagii plătite pe teritoriul statului membru. Programul este deschis pentru persoanele în vârstă de 17-30 de ani. Odată înregistrați, aceștia pot fi invitați să participe la proiecte de către organizațiile care au acces la baza de date a aplicanților. Aceste organizații pot, de asemenea, să promoveze oportunități pe portalul CES, astfel încât tinerii să poată candida direct pentru poziția anunțată.
Odată cu propunerea Comisiei de a aloca 1,26 de milioane de euro Corpului european de solidaritate în următorul buget al UE, cel puțin alți 350.000 de tineri vor putea participa la o activitate de solidaritate în perioada 2021- 2027.

Sursa: https://ec.europa.eu/…/20181120_corp_european_solidaritate_…

Accesați portalul dedicat Corpului European de Solidaritate aici:
https://europa.eu/youth/solidarity_ro

Pentru mai multe informații legate de Institutului pentru Inovare in Politică din Viena accesați adresa de internet:
https://www.innovationinpolitics.eu/en/home#suntsolidar #fiisolidar #solidaritate

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol