Competiția „Premiile pentu promovarea întreprinderilor europene”, ediția 2014

Comisia Europeană a lansat ediția din 2014 a “Premiilor pentru promovarea întreprinderilor europene”, o competiție menită să răsplătească cele mai ingenioase și mai de succes inițiative ale organismelor publice din UE și ale parteneriatelor de tip public-privat care susțin spiritul antreprenorial, precum și ale întreprinderilor mici și mijlocii în special. La nivel național, competiția începe acum, iar în mai, câștigătorii din fiecare țară vor fi selectați pentru a concura la nivel internațional. Scopul ultim al participanților este obținerea Marelui Premiu al Juriului în octombrie, la Napoli.

Cum să participaţi

Pentru informații suplimentare privind “Premiile pentru promovarea întreprinderilor europene”, vizitați pagina de internet, urmăriți desfășurarea competiției pe Twitter în engleză, franceză, spaniolă, italiană sau germană, sau vizitați pagina de Facebook oficială dedicată premiilor.

Cele șase categorii ale competiției sunt:

  • Promovarea spiritului antreprenorial
  • Investiții în abilitățile antreprenoriale
  • Îmbunătățirea mediului de afaceri
  • Sprijinirea internaționalizării afacerilor
  • Sprijinirea dezvoltării piețelor verzi și a eficientizării resurselor
  • Antreprenoriat responsabil și favorabil incluziunii.

Etapele competiției

Competiția se desfășoară în două etape; candidații trebuie mai întâi să concureze la nivel național pentru a deveni apoi eligibili pentru a concura la nivel european. Pentru competiția la nivel național, fiecare țară va selecționa, până în mai 2014, două proiecte care vor fi desemnate să participe la competiția europeană.

Juriul european va alege o listă de candidați. Toți candidații propuși pentru competițiile naționale și pentru cea europeană vor fi invitați să participe la ceremonia de decernare a premiilor, în cadrul căreia câștigătorii sunt recompensați pentru eforturile depuse și au ocazia de a se prezenta într-un mediu paneuropean. Premiile vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii ce se va desfășura cu ocazia Adunării IMM-urilor din 2014, în Napoli, Italia, în perioada 2-3 octombrie.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol