Chat pe tema drepturilor de rezidență în UE – Luni, 24 noiembrie 2014

Luni, 24 noiembrie, între orele 12.30-14.30 CET, specialiști din cadrul serviciului ”Your Europe” – ”Europa Ta” vor răspunde în direct, întrebărilor privind drepturile de rezidență în UE. Până atunci, puteți adresa întrebări legate de problemele pe care le întâmpinați când vă mutați în străinătate, pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/938225916206209/?ref_notif_type=plan_edited&source=1

Mutarea în străinătate poate fi uneori mare problemă. Cauți un loc de muncă? Deja lucrezi? Ești înteresat să studiezi? Oricare ar fi motivul pentru mutarea într-o altă țară a UE, nu trebuie să vă descurajeze birocrația.

În principiu, toți cetățenii UE au dreptul să se stabilească într-o altă țară a UE, însă tot felul de întrebări pot apărea în ceea ce privește formalitățile care trebuie îndeplinite, drepturile și obligații de ședere în alt stat UE:
Trebuie să mă înregistrez? Ce documente am nevoie? Poate familia mea să vii cu mine? Cât timp pot sta? Ce se întâmplă dacă soțul meu nu are un loc de muncă? Voi putea vota în străinătate?

Trebuie să mă înregistrez? Ce documente am nevoie? Poate familia mea să vină cu mine? Cât timp pot sta? Ce se întâmplă dacă soțul meu nu are un loc de muncă? Voi putea vota în străinătate?

Acestea sunt exemple de întrebări pe care le puteți adresa și la care veți primi răspuns pe chatul ”Your Europe”: https://www.facebook.com/events/938225916206209/?ref_notif_type=plan_edited&source=1

Portalul ”Europa ta” – ”Your Europe” este un serviciu UE de sprijin și consiliere pentru CETĂȚENI și ÎNTREPRINDERI, disponibil în cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Secțiunea CETĂȚENI se adresează cetăţenilor europeni şi familiilor acestora și conţine informaţii utile privind drepturile de care beneficiaţi şi sfaturi practice pentru a vă ajuta să călătoriţi în UE. Domenii:


  1. Nu există încă păreri pentru acest articol