Câștigători ai concursului WiFi4EU

🎉Săptămâna trecută a fost făcută publica lista autorităților publice locale care au fost declarate câștigătoare în cadrul celui de al patrulea apel al competiției de proiecte WiFi4EU! 📲📶💻
9️4️7️ de localități dintr-un total de 8.600 de aplicanți din toată Uniunea vor beneficia de cupoane WiFi4EU!
Dintre cele 6️7️ de localități selectate pentru finanțare din România, 3️⃣ sunt din județul Maramureș: orașul Vișeul de Sus și comunele Călinești și Șieu. Acestea se adaugă la cele 12 localități din județ care au fost desemnate câștigătoare la ultima runda a apelului de finanțare.

La acest ultim apel nu a existat un plafon maxim de cupoane alocate statelor membre, doar un minim de 15 cupoane garantate, dacă există un număr suficient de aplicanți. Interesul mare pentru această schemă de finanțare s-a văzut în rapiditatea de accesare, respectiv 3000 de solicitări în primele 5 secunde de la deschiderea apelului. Primele cereri au fost depuse din partea autorităților locale din Spania🇪🇸, Italia🇮🇹 și România🇷🇴.
S-a constituit și o comunitate online dedicată acestei finanțări unde autoritățile locale pot să își împărtășească experiențele și opiniile.
👏Felicitări tuturor celor selectați și spor în implementarea rețelelor gratuite de internet mobil în spațiile publice!
ℹ️Vezi lista completă a câștigătorilor aici: https://bit.ly/2VZV2Y3

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol