Campania „Ce face Europa pentru mine?”

„Ce face Europa pentru mine?”

Miercuri, 27 martie, am continuat compania „Ce face Europa pentru mine?” la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, unde am avut plăcerea de a împărtăși informații și de a întreține un dialog cu un grup mare de tineri (155 – 170 participanți), extrem de motivați și implicați.

Mulțumim cadrelor didactice implicate, Domnului director Mih Vasile și grupului de voluntari care au facilitat acest eveniment.

Cu această ocazie Centrul Europe direct Maramureș și Colegiul Național Dragoș Vodă Sighetu Marmației au semnat un Acord de colaborare pe perioada 2019 – 2020.

Am prezentat portalul dedicat what-europe-does-for-me.eu care îşi propune să ilustreze în ce măsură UE produce o schimbare în viaţa de zi cu zi a oamenilor. Le-am prezentat oportunitățile oferite de Uniunea Europeană referitoare la mobilitate (călătorii, stagii Erasmus), ucenicii, locuri de muncă în orice stat la UE, viața de familie, de-birocratizarea formularisticii în statele membre. Partea a doua a prezentării a avut în centru preocuparea legată de mobilizarea tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani pentru a participa activ la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European din 26 mai. Le-am prezentat date generale despre rolul și funcționarea Parlamentului European și despre modalitățile de exercitare a dreptului la vot în România.
Am fost plăcut surprinși să aflăm că acest colegiu național din Sighetu Marmației este una din două unități de învățământ din județul Maramureș care participă la programul Școli Ambasador ale Parlamentului European. Le oferim orice sprijin au nevoie și le dorim mult succes în toate activitățile de promovare ale Parlamentului European și ale alegerilor europene! Felicitări doamnei profesor coordonator Cornelia Hotea!
Mulțumim reprezentanților Colegiului Național „Dragoș Vodă” pentru facilitarea acestui eveniment și abia așteptăm să ne vedem la viitoarele acțiuni pe teme europene!
#EUandME #dedataastavotez #alegeriUE2019 #EP2019 #AlegeriEuroparlamentare #Europarlamentare2019 #CNDV #EuropeanParliament #InfoPoint #EPAS

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol