Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2019

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2019 a fost aprobat miercuri 12 decembrie.

Fondurile sunt centrate pe tineret, inovație și problema migrației.

Ultimul buget anual aprobat al legislaturii 2014-2019 include creșteri ale fondurilor destinate migrației și șomajului în rândul tinerilor, protecția mediului înconjurător și cercetare. Programul Erasmus+ și programele de cercetare au primit o alocare suplimentară de €490 milioane de Euro. Au fost diminuate fondurile care vor fi puse la dispoziția Turciei, ca sume plătibile de pre-aderare, având în vedere situația îngrijorătoare referitoare la regimul democratic, statul de drept și respectarea drepturilor omului.

Pentru anul următor, membrii Parlamentului European au alocat fonduri suplimentare pentru sprijinirea studenților, a tinerilor șomeri și a cercetătorilor.
Preliminar au fost stabilite credite de angajament pentru anul 2019 la valoarea de €165.8 miliarde; creditele de plată vor atinge valoarea de €148.2 miliarde. Detalii financiare punctuale vor fi disponibile în viitorul apropriat. După ce Consiliul a aprobat în mod formal acordul de conciliere cu Parlamentul pentru bugetul anului 2019 în data de 7 decembrie, Parlamentul a aprobat bugetul miercuri 12 decembrie cu 451 voturi pentru, 142 împotrivă și 78 de abțineri. Prin semnarea lui de către Președintele Antonio Tajani, bugetul a devenit lege.

Parlamentarii europeni au reușit să amendeze propunerea inițială a Comisiei și au garantat fonduri suplimentare pentru programe de finanțare considerate cheie pentru facilitarea creșterii și crearea de locuri de muncă, reflectând prioritățile large agreate de UE, cum sunt Erasmus+ (+ €240 milioane), Horizon 2020 (programe de cercetare, + €150 milioane) și COSME (ajutor financiar pentru IMM-uri, +€5 milioane). Programele Horizon 2020 și Erasmus+ vor fi suplimentare susținute printr-o rectificare bugetară de €100 milioane în anul următor. Per total Parlamentul a reușit să asigure fonduri suplimentare de €688.5 milioane în domeniul dezvoltării și locurilor de muncă și o creștere de €116.7 milioane în credite de angajament pentru Inițiativa de Angajare pentru Tineri, ridicând sprijinul pentru tinerii în căutarea unui loc de muncă la un total de €350 milioane.

Pentru mai multe detalii:
🖱 http://bit.ly/Buget2019UE
🖱 http://bit.ly/BugetAprobat2019

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol