A patra rundă a programului #DiscoverEU

Înscrierile pentru cea de-a patra rundă a programului #DiscoverEU au început joi, 7 noiembrie 2019, și se vor încheia joi, 28 noiembrie 2019, ora 13:00 (ora României).

Pentru a fi eligibil, trebuie:
🔹să te fi născut între 1 ianuarie 2001(inclusiv) și 31 decembrie 2001 (inclusiv)
🔹să ai cetățenia uneia din țările fac parte din Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire
🔹să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.
Apoi va trebui să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 aprilie 2020 și 31 octombrie 2020.Înscrie-te aici: https://europa.eu/youth/discovereu/apply_ro

Ce este DiscoverEU?
DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Tinerii interesați au la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie. De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, aproape 50.000 de tineri au primit permise de călătorie. Din România, aproape 2.000 de tineri au primit permise de călătorie.

Comisia a lansat inițiativa DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European pentru o acțiune pregătitoare cu un buget inițial de 12 milioane EUR; bugetul pentru 2019 este de 16 milioane EUR, iar bugetul estimat pentru 2020 este de 25 de milioane EUR. DiscoverEU reunește mii de tineri, care formează o adevărată comunitate în întreaga Europă. Participanți care nu se cunoșteau până atunci au intrat în contact pe platformele de comunicare socială, au făcut schimb de informații sau au oferit sfaturi privind atracțiile locale, au format grupuri pentru a călători dintr-un oraș în altul sau au locuit acasă la alți participanți.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol