A fost publicat ghidul privind finanțarea în cadrul programului „Europa creativă”

Organizațiile din sectorul cultural și cel creativ care doresc să solicite finanțare în 2014 în cadrul programului „Europa creativă”, noul program al Uniunii Europene pentru sectorul cultural și cel creativ, pot să înceapă să își pregătească cererile de grant începând de miercuri, 11 decembrie. Primele detalii privind posibilitățile de finanțare („cereri de propuneri”) sunt disponibile aici.

Video Europa Creativa

Pliant Europa Creativă

Pentru a ajuta organizațiile să își pregătească solicitările, ghidul noului program „Europa creativă” conține numeroase informații privind procesul de finanțare. Aproape 170 de milioane de euro sunt disponibile în cadrul primelor cereri ale programului pentru 2014. Persoanele fizice nu pot solicita granturi în mod direct; ele ar trebui să contacteze organizațiile relevante, cum sunt asociațiile culturale, festivalurile, teatrele și distribuitorii de film etc. care depun cereri, sau biroul lor național „Europa creativă”.

Programul „Europa creativă”, care va avea un buget total de 1,46 miliarde euro1 în următorii șapte ani — cu 9% mai mult decât nivelurile actuale — va sprijini artiști, profesioniști din domeniul culturii și organizații culturale în domenii cum ar fi arta spectacolului, artele frumoase, editarea, filmele, televiziunea, muzica, jocurile video, artele interdisciplinare, patrimoniul și jocurile video, astfel încât aceștia să ajungă în alte țări și să își dezvolte competențele necesare în era digitală. Prin sporirea vizibilității operelor culturale europene în alte țări, programul va promova, de asemenea, diversitatea culturală și lingvistică.

În plus față de subprogramele Cultura și MEDIA, „Europa creativă” va include o componentă transsectorială pentru a sprijini cooperarea în domeniul politicilor, măsuri transversale și un nou mecanism de garanție financiară, care va permite întreprinderilor mici și mijlocii din sectorul culturii și cel creativ să aibă acces la împrumuturi bancare în valoare totală de până la 750 de milioane euro. Mecanismul va fi operațional începând cu anul 2016.

Mai multe informații: http://ec.europa.eu/culture/creative-europe/calls/index_en.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol