64 de start-up-uri și IMM-uri ” 𝐺𝑟𝑒𝑒𝑛 𝐷𝑒𝑎𝑙”

🇪🇺𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲 a acordat peste 307 de milioane de euro💶 către 64 de start-up-uri și IMM-uri ” 𝐺𝑟𝑒𝑒𝑛 𝐷𝑒𝑎𝑙” care contribuie la obiectivele 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒕𝒆𝒈𝒊𝒆𝒊 𝑷𝒂𝒄𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑽𝒆𝒓𝒅𝒆 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒂𝒏 𝒔̦𝒊 𝒍𝒂 𝑷𝒍𝒂𝒏𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝑹𝒆𝒄𝒖𝒑𝒆𝒓𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒂. Propunerile câștigătoare variază de la soluții inovatoare pentru sectoarele auto, aerospațial și maritim până la materiale avansate sau tehnologii pentru Internetul Obiectelor.

Peste o treime din companiile selectate sunt conduse femei👩‍💼, ceea ce reprezintă o creștere mare (triplare) a numărului din etapele anterioare de finanțare a 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲. Această creștere reflectă o măsură-pilot introdusă pentru prima dată în finanțarea 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲, care a garantat cel puțin un sfert din companiile invitate la interviurile finale să aibă ca și directori femei. Cele 64 de start-up-uri și IMM-uri selectate se fac parte dintr-o gamă largă de țări, inclusiv 17 state membre ale UE – șapte dintre acestea fiind țări în curs de dezvoltare în domeniul cercetării și dezvoltării – ceea ce face acest apel cel mai divers geografic până acum.

Rezultatele demonstrează cererea mare de „finanțare mixtă” a 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲, care combină subvenții și capitaluri proprii (38 de companii, reprezentând 182,6 milioane EUR în investiții în acțiuni).

ℹ️Pentru mai multe informații, accesați următorul link: https://bit.ly/EICgreenDeal

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol