30 de ani de schimburi „Erasmus” în străinătate: aplicație mobilă pentru aniversare

La aniversarea a 30 ani de la înființarea programului de mobilitate „Erasmus”, de care au beneficiat până în prezent 9 milioane de persoane, Comisia a lansat marți, 13 iunie, o nouă aplicație mobilă dedicată. Concepută pentru studenți, cursanții din învățământul profesional și participanții la schimburile pentru tineri, aplicația va facilita experiența Erasmus+ pentru toți participanții.
VIDEO aplicație mobilă

Aplicația mobilă Erasmus+ va permite participanților:

  • să monitorizeze cu ușurință progresele înregistrate în ceea ce privește diferitele etape administrative înainte, în timpul și după sejurul lor în străinătate, inclusiv aprobarea și semnarea online a acordurilor de studiu cu universitățile de origine și cele gazdă;
  • să partajeze și voteze sfaturile preferate pentru a-i ajuta pe ceilalți să se integreze în comunitatea locală; și
  • să-și îmbunătățească competențele lingvistice prin intermediul platformei on-line de sprijin lingvistic Erasmus+.

Prima versiune a aplicației este deja disponibilă pentru iOS și Android. Noi caracteristici și actualizări periodice o vor extinde în curând la alte grupuri de participanți, garantând astfel faptul că ea acoperă și nevoile viitoare ale generației Erasmus+.

Context

De la lansarea sa în 1987, în 11 țări șicu participarea a 3.200 de studenți, Erasmus a oferit unui număr de 9 milioane de persoane posibilitatea de a studia, de a se forma, de a face voluntariat sau de a câștiga experiență profesională în străinătate. În 2014, a fost creat programul Erasmus+, ce integrează toate inițiativele în materie de educație, formare, tineret și sport într-un cadru european unic.

33 de țări europene participă în prezent la program (toate cele 28 de state membre ale UE, Turcia, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei, Norvegia, Islanda și Liechtenstein), iar peste 2 milioane de persoane au beneficiat de o experiență Erasmus+ în mai puțin de trei ani.

Pagini utile:

Comunicat de presă integral

Aniversarea Erasmus+

Video Erasmus+

Erasmus celebratory events calendar

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol