๐—ข๐—ฟ๐—ถ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐˜ ๐—˜๐˜‚๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฎ 2021-2027

โ€ผComisia Europeanฤƒ a prezentat ieri programul de lucru pe 2021 al ๐‚๐จ๐ง๐ฌ๐ข๐ฅ๐ข๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐„๐ฎ๐ซ๐จ๐ฉ๐ž๐š๐ง ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐‚๐ž๐ซ๐œ๐ž๐ญ๐š๐ซ๐ž. Este primul program de lucru din noul program-cadru european pentru ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐˜€ฬฆ๐—ถ ๐—ถ๐—ป๐—ผ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ข๐—ฟ๐—ถ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐˜ ๐—˜๐˜‚๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฎ, aferent perioadei 2021-2027.
Include ๐‘ก๐‘Ÿ๐‘’๐‘– ๐‘๐‘’๐‘Ÿ๐‘’๐‘Ÿ๐‘– ๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘›๐‘๐‘–๐‘๐‘Ž๐‘™๐‘’ ๐‘‘๐‘’ ๐‘๐‘Ÿ๐‘œ๐‘๐‘ข๐‘›๐‘’๐‘Ÿ๐‘– pentru acศ›iuni de cercetare de frontierฤƒ รฎn cuantum total de 1,9 ๐‘š๐‘–๐‘™๐‘–๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘‘๐‘’ ๐ธ๐‘ˆ๐‘…. Consiliul European pentru Cercetare (CEC) oferฤƒ granturi cercetฤƒtorilor de vรขrf de pretutindeni din lume care sunt gata sฤƒ vinฤƒ sau sฤƒ rฤƒmรขnฤƒ รฎn Europa pentru a-ศ™i duce mai departe descoperirile ศ™tiinศ›ifice ศ™i tehnologice revoluศ›ionare care pot sta รฎn viitor la baza unor noi industrii, pieศ›e ศ™i inovaศ›ii sociale.
Conform planificฤƒrii, pe toatฤƒ durata bugetului pe termen lung al UE 2021-2027, ๐ถ๐‘œ๐‘›๐‘ ๐‘–๐‘™๐‘–๐‘ข๐‘™ ๐ธ๐‘ข๐‘Ÿ๐‘œ๐‘๐‘’๐‘Ž๐‘› ๐‘๐‘’๐‘›๐‘ก๐‘Ÿ๐‘ข ๐ถ๐‘’๐‘Ÿ๐‘๐‘’๐‘ก๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘’ ๐‘ฃ๐‘Ž ๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘š๐‘– ๐‘๐‘’๐‘ ๐‘ก๐‘’ 16 ๐‘š๐‘–๐‘™๐‘–๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘‘๐‘’ ๐ธ๐‘ˆ๐‘… ๐‘‘๐‘–๐‘› ๐‘๐‘Ÿ๐‘œ๐‘”๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘š๐‘ข๐‘™-๐‘๐‘Ž๐‘‘๐‘Ÿ๐‘ข ๐‘‚๐‘Ÿ๐‘–๐‘ง๐‘œ๐‘›๐‘ก ๐ธ๐‘ข๐‘Ÿ๐‘œ๐‘๐‘Ž, ๐‘๐‘’๐‘’๐‘Ž ๐‘๐‘’ ๐‘Ÿ๐‘’๐‘๐‘Ÿ๐‘’๐‘ง๐‘–๐‘›๐‘ก๐‘Žฬ† ๐‘œ ๐‘๐‘Ÿ๐‘’๐‘ ฬฆ๐‘ก๐‘’๐‘Ÿ๐‘’ ๐‘๐‘ข 22 % ๐‘“๐‘Ž๐‘กฬฆ๐‘Žฬ† ๐‘‘๐‘’ ๐‘‚๐‘Ÿ๐‘–๐‘ง๐‘œ๐‘›๐‘ก 2020.
Prima cerere de propuneri ce urmeazฤƒ a fi lansatฤƒ este cea de ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ถ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐—ฒ๐˜๐—ฎฬ†๐˜๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐—น๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฏ๐˜‚๐˜๐—ฎ๐—ป๐˜ฬฆ๐—ถ a Consiliului European pentru Cercetare, care รฎi va ajuta pe cercetฤƒtorii de vรขrf sฤƒ punฤƒ bazele propriei echipe sau propriului program de cercetare independent. Cererea va fi lansatฤƒ la 25 ๐‘“๐‘’๐‘๐‘Ÿ๐‘ข๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘–๐‘’, va avea un buget de 619 milioane EUR ศ™i data-limitฤƒ 8 aprilie.
Pe 11 ๐‘š๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘ก๐‘–๐‘’, va fi lansatฤƒ cererea de propuneri de ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ถ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐˜€๐—ผ๐—น๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ, destinatฤƒ cercetฤƒtorilor care รฎศ™i consolideazฤƒ echipa sau programul de cercetare independent. Data-limitฤƒ pentru depunerea propunerilor este 20 ๐‘Ž๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘™๐‘–๐‘’.
Pe 20 ๐‘š๐‘Ž๐‘–, Consiliul European pentru Cercetare va lansa o cerere de propuneri de ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ถ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐˜‚ ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐—ฒ๐˜๐—ฎฬ†๐˜๐—ผ๐—ฟ๐—ถ ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฎ๐˜ฬฆ๐—ถ destinatฤƒ cercetฤƒtorilor avansaศ›i de top, cu un buget de 626 de milioane EUR ศ™i data-limitฤƒ 31 ๐‘Ž๐‘ข๐‘”๐‘ข๐‘ ๐‘ก.
Mai multe informaศ›ii la urmฤƒtorul link: http://bit.ly/infoHorizonEU
  1. Nu existฤƒ รฎncฤƒ pฤƒreri pentru acest articol