„𝐃𝐞 𝐥𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫” (𝐅𝐚𝐫𝐦 𝐭𝐨 𝐅𝐨𝐫𝐤)

Ce beneficii va aduce STRATEGIA „𝐃𝐞 𝐥𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫” (𝐅𝐚𝐫𝐦 𝐭𝐨 𝐅𝐨𝐫𝐤)🌱

🍐Strategia „𝐃𝐞 𝐥𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫” (𝐅𝐚𝐫𝐦 𝐭𝐨 𝐅𝐨𝐫𝐤) pentru alimente sustenabile este o componentă cheie a Pactului Ecologic European. Mâncarea europeană este renumită pentru faptul că este sigură, hrănitoare și de înaltă calitate. Acesta ar trebui să devină acum și standardul global pentru sustenabilitate.

🍎Există noi oportunități pentru toți operatorii din lanțul alimentar valoric. De noile tehnologii și descoperirile științifice, combinate cu creșterea gradului de conștientizare a publicului și a cererii de alimente durabile, vor beneficia toate părțile interesate.

🍆Agricultorii și pescarii europeni sunt esențiali pentru gestionarea tranziției. Strategia „𝐃𝐞 𝐥𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫” (𝐅𝐚𝐫𝐦 𝐭𝐨 𝐅𝐨𝐫𝐤) le va consolida eforturile de a combate schimbările climatice, de a proteja mediul și de a păstra biodiversitatea.

🌽Strategia va crește nivelul de ambiție de a reduce semnificativ utilizarea și riscul de pesticide chimice, precum și utilizarea de fertilizatori și antibiotice. Comisia va identifica măsurile necesare pentru a produce aceste reduceri pe baza unui dialog între părțile interesate. În paralel, cadrul de reglementare al Comisiei va trebui să reflecte dovezi științifice asupra riscului prezentat de substanțele chimice, cum ar fi perturbatorii endocrini.

🍒Strategia „𝐃𝐞 𝐥𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫” (𝐅𝐚𝐫𝐦 𝐭𝐨 𝐅𝐨𝐫𝐤) va contribui, de asemenea, la realizarea unei economii circulare. Aceasta va avea drept scop reducerea impactului asupra mediului al sectoarelor de prelucrare a produselor alimentare și a comerțului cu amănuntul prin luarea de măsuri asupra transportului, stocării, ambalajelor și deșeurilor alimentare.

🥔Nu în ultimul rând, Strategia „𝐃𝐞 𝐥𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫” (𝐅𝐚𝐫𝐦 𝐭𝐨 𝐅𝐨𝐫𝐤) va stimula consumul durabil de alimente și va promova alimente sănătoase la prețuri accesibile pentru toți. Comisia va ajuta consumatorii să aleagă diete sănătoase și durabile și să reducă risipa de alimente și va explora noi modalități de a oferi consumatorilor informații mai bune, cu privire la detalii precum proveniența alimentelor, valoarea lor nutritivă și amprenta lor asupra mediului.

👉👉👉𝘗𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢ț𝘪𝘪: 𝘩𝘵𝘵𝘱𝘴://𝘣𝘪𝘵.𝘭𝘺/𝘍𝘢𝘳𝘮2𝘍𝘰𝘳𝘮𝘌𝘕

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol