”Glocal Tour”: Concursuri pentru profesori și elevi – Educație pentru dezvoltare globală

Proiectul Glocal Tour lansează 2 noi concursuri educaționale. Conform organizatorilor, la prima etapă, elevii din Baia Mare au fost foarte activi, trimițând picturi educative și foarte frumoase!
Informații despre aceste inițiative sunt postate și pe site-ul nostru deoarece Centrul Europe Direct Maramureș încurajează implicarea tinerilor în acțiuni creative și educative.

A doua etapă a proiectului se adresează profesorilor și grupurilor de elevi, prin organizarea a două concursuri pentru aceștia, ce vor începe în noiembrie și vor fi finalizate în februarie 2011.

Sarcina profesorilor este de a pregăti un plan de lecţie, având ca temă problematicile globale, şi care să abordeze posibilele modalităţi de a le rezolva prin participarea activă a tinerilor.

Iar concursul dedicat grupurilor de elevi va avea ca scop crearea de jocuri, publicaţii şcolare și mini expoziţii pe aceleaşi teme. Toate aceste materiale educaționale vor fi utilizate în activitatea didactică.

Tematicile de dezvoltare abordate vizează diferite aspecte reflectate de Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului: combaterea sărăciei, accesibilitatea la învăţământul primar, sănătatea mamei şi a copilului, combaterea bolilor, egalitatea de gen şi dezvoltarea durabilă, crearea unui parteneriat global pentru dezvoltare, drepturile omului și implicarea activă a tinerilor, dar și interdependența local-global.

Pentru mai multe detalii despre aceste concursuri, vă rog să vizitați siteul web al proiectului:
http://www.glocaltour.org/concursuri.html

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol