Ziua Internațională a Drepturilor Omului, sărbătorită împreună cu elevi de la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare

În fiecare an, pe 10 decembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Drepturilor Omului pentru a marca momentul când ONU a adoptat și proclamat, la 10 decembrie 1948, Declaratia universala a drepturilor omului. Declarația cuprinde 30 de articole și a fost semnată de 50 de state.

La nivelul Uniunii Europene, în 2000 a fost adoptată Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, care este structurată pe 6 capitole: Demnitate; Libertăți; Egalitate; Solidaritate; Drepturile Cetățenilor; Justiție.

Începând din anul 2010, în fiecare an, Centrul Europe Direct Maramureș este invitat la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare pentru a discuta cu elevii despre drepturile omului. În acest an ne-am întâlnit cu elevi din clasa a IX-a și clasa a XII-a, cărora le-am prezentat evoluția drepturilor omului, Declarația Universală și am vizionat și comentat videoclipuri care ilustrează cele 30 de drepturi din Declarația universală. La final, am discutat și despre drepturile din Carta Uniunii Europene.

Noi Fotografii:  1. Nu există încă păreri pentru acest articol