Tabăra de fotografie ”EU descopăr oameni și locuri” – Ocna Șugatag, 5-7 august 2014

25 de tineri din Județele Maramureș și Bistrița-Năsăud au participat la Tabăra de fotografie ”EU descopăr oameni și locuri”, Ocna Șugatag, în perioada 5-7 august 2014, organizată de Centrele Europe Direct Maramureș și Bistrița.

Vă invităm să vizionați Fotografii realizate de Mirel Mihali – Director adjunct al Fundației CDIMM Maramureș: http://europedirect.cdimm.org/ocna/album/index.html. Fotografiile realizate de participanți vor fi postate în perioada care urmează.

Informații despre tabără:

Participanți din Maramureș au fost 14 elevi care activează în cadrul Consiliului Local al Tinerilor Baia Mare (CLT), însoțiți de coordonatorul CLT, Dan Carpov – Primăria Baia Mare, 1 elevă pasionată de fotografie din Seini, precum și expertul foto – Silviu Gheție și 4 însoțitori din partea Centrului Europe Direct Maramureș și ai structurii gazdă – Fundația CDIMM Maramureș.

Din județul Bistrița-Năsăud au participat 10 tineri (elevi, absolvenți de liceu și studenți) însoțiți de 2 reprezentanți ai Centrului Europe Direct Bistrița.

În cele 2 zile de tabără, tinerii au fost împărțiți în 5 echipe și s-au implicat în activități teoretice și practice privind fotografia, pe principiul ”Learning by doing”. Sesiunile foto s-au desfășurat în localitățile Breb și Bârsana, unde au fost vizitate obiective turistice, etnografice și religioase, iar tinerii au avut prilejul de a asculta poveștile de viață și de a vedea realizările a 2 meșteri populari (Pop Petru – Breb) și Tudor Bârsan (Bârsana).  Fiecare echipă și-a selectat cele mai reușite fotografii, care au fost prezentate și comentate în cadrul sesiunilor comune, sub îndrumarea expertului foto al taberei. Tinerii s-au implicat și în diverse activități recreative și de team building, care au contribuit la o mai bună cunoaștere și la întărirea spiritului de echipă.

Pentru a stimula spiritul competițional al participanților, la finalul taberei a fost organizat un concurs pe echipe, fiecare participant înscriind în concurs câte 5 fotografii realizate în a doua zi de tabără, după însușirea unor cunoștințe despre arta fotografică.

Juriul, alcătuit expertul foto și din câte 1 reprezentant al fiecărui centru, a selectat câte o fotografie relevantă pentru fiecare participant și a acordat Diplome și premii tuturor participanților din fiecare echipă, pe 5 categorii principale: ETNOGRAFIE, OAMENI, PEISAJ (temele taberei), precum și COMPOZIȚIE și DRAMATISM (tehnică fotografică). Câteva fotografii care au fost încadrate alte categorii, în funcție de calitate sau temă: TINERE SPERANȚE, ONE SHOT, IMPACT, ORIGINALITATE.

Vă prezentăm CÂȘTIGĂTORII:


  • ECHIPA I

”Etnografie” – Oana CĂLĂCEAN, Maramureș

”Oameni” – Ionuţ Daniel MITITEAN, Bistrița

”Peisaj” – Ramona VINȚ, Maramureș

”Compoziție” – Vlăduț George POP, Maramureș

”Tinere speranțe” – Gabriel Adrian POP, Maramureș

  • ECHIPA II

”Etnografie” – Horea Tudor MUREȘAN, Maramureș

”Peisaj” – Ruxandra Bianca VEGH, Bistrița

”Compoziție” – Ioan Eugen BOCA, Bistrița

”Dramatism” – Roxana Delia BONTE, Maramureș

”One Shot” – Florin Andrei STOICA, Bistrița

  • ECHIPA III

”Etnografie – New Etno” – Emanuel TAUF, Maramureș

”Oameni” – Dănuț Silviu POP, Maramureș

”Peisaj” – Andra POP, Maramureș

”Compoziție” – Patricia HILBERT, Maramureș

”Dramatism” – Andreea ZDROBĂU, Bistrița

  • ECHIPA IV

”Etnografie” – Daiana SAVA, Maramureș

”Oameni” – Lara Andra AVRAM, Maramureș

”Compoziție” – Dănuț Alexandru POP, Maramureș

”Dramatism” – Cătălin MARTIN, Bistrița

”Impact” – Teodora BUȘECAN, Maramureș

  • ECHIPA V

”Etnografie” – Georgiana Iulia NATH, Bistrița

”Oameni” – Cristiana CHIUZAN, Bistrița

”Compoziție” – Bogdan Andrei GHIRITAN, Maramureș

”Dramatism” – Ana Maria CHIUZAN, Bistrița

”Originalitate” – Sergiu Ştefan MOLDOVAN, Bistrița

Tabăra din 2014 reprezintă ediția a VI-a a evenimentelor pe care Centrele Europe Direct Maramureș și Centrul Europe Direct Bistrița le-au organizat anual, în parteneriat de Rețea Europe Direct, începând cu anul 2009. Activitățile în parteneriat ale celor două centre sunt destinate elevilor și studenților din cele două județe, iar subiectele sunt inspirate din tema Anului European în curs, fie sunt stabilite având în vedere propunerile și interesul participanților.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol