Seara de film interactivă „EUandMe”

Joi, 21 Februarie 2019 am fost împreună la Seara de film interactivă „EUandMe” la Bastionul Măcelarilor, un monument emblematic al orașului Baia Mare, care a beneficiat de finanțare prin fonduri europene (Mecanismului Financiar SEE – prioritatea Conservarea patrimoniului cultural european) și a repus în circuitul turistic, cultural și educativ al urbei.
Scurtmetrajele pe care le-am vizionat ne-au permis să discutăm pe marginea politicilor și beneficiilor Uniunii Europene printre care:
🔹oportunități și drepturi în era digitală – comerț online, rețele wi-fi și internet de mare viteză (Singuraticul -The Loner, regizat de Tomasz Konecki);
🔹susținere în afaceri a tinerilor, începerea unei afaceri și beneficiile pieței unice (Party Animal, regizat de Yorgos Zois);
🔹mobilitate în cadru UE în ceea ce privește angajarea, studiile, voluntariatul, uceniciile, stagiile , viața de familie (. Pensiunea vie – The Living Hostel, regizat de Matthias Hoene);
🔹Sustenabilitate și protecția mediului înconjurător (Oona, regizat de Zaida Bergroth);
🔹și nu în ultimul rând drepturile fundamentale care ne sunt garantate de UE (Debut, regizat de Dalibor Matanić).

Participanții au putut afla cum UE este responsabilă pentru multe din beneficiile pe care le trăim în viața de zi cu zi și cum încă avem mulți pași de parcurs pentru a răspunde tuturor problemelor cu care societatea românească se confruntă. Dar o facem împreună și suntem asistați și îndrumați, luăm parte la orice decizie care ne afectează, iar opiniile și părerile noastre nu trec neascultate!

Am încheiat dezbaterea cu referințe la implicarea activă în viața publică și importanța participării la votarea candidaților pentru Parlamentul European.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș Muzeu Baia Mare pentru facilitare!
Ne vedem la următoarea seară de film!
#EUandME #DeDataAstaVotez #ThisTimeIAmVoting #AlegeriUE2019 #AlegeriEuroparlamentare #EP2019 #Europarlamentare2019

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol