La data de 1 decembrie 2019 Comisia Europeană și-a preluat oficial mandatul

În data de 27 noiembrie în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, a fost acordat votul în favoarea Comisiei condusă de Ursula von der Leyen, după ce aceasta a prezentat componența echipei sale și programul pentru următorii 5 ani.
Ursula von der Leyen și-a reafirmat angajamentul ferm de a colabora îndeaproape cu Parlamentul European în domeniile definitorii ale acestei generații: lupta împotriva schimbărilor climatice, valorificarea digitalizării, construirea unei piețe economice sociale în context global. Europa trebuie să demonstreze direcție în lume, iar Comisia va fi geopolitică în modul de gândire și acțiune. S-a subliniat necesitatea Europei de a acorda atenție sporită acelor lucruri care sunt îndrăgite de europeni și de a găsi soluții comune pentru provocările comune.
Comisia a fost aprobată cu un număr de 461 de voturi pentru, 157 împotrivă și 89 de abțineri, dintr-un număr de 707 voturi exprimate ale parlamentarilor europeni. În comparație, candidatul la funcția de Președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a obținut în luna iulie 2019 un număr de 383 de voturi pentru, 327 împotrivă, în timp ce 22 de abțineri au fost notate, dintr-un total de 732 voturi valabil exprimate.
La data de 1 decembrie 2019 Comisia și-a preluat oficial mandatul, pentru o perioadă de 5 ani.
Comisia este constituită din Colegiul Comisarilor din cele 27 de state membre le Uniunii Europene, fiecare având responsabilitatea pentru un portofoliu specific atribuit într-un domeniu de politică, de către Președinte.
Adina Vălean, membru al Parlamentului European din 2007, este Comisarul European pentru Transporturi, nominalizat din partea României.
Citește mai multe despre Comisia Europeană aici:

https://ec.europa.eu/info/index_ro

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol