Dialog socio-cultural Europe Direct la Baia Mare, pe 30 mai 2015

Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare a găzduit sâmbătă, 30 mai 2015, un dublu eveniment co-organizat de Centrul Europe Direct Maramureș și Centrul Europe Direct Bacău:

1. Festivitatea de premiere a Concursului de desen ”Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”, organizată de Centrul Europe Direct Maramureș. Ne bucurăm că i-am avut ca oaspeți pe colegii noștri de la Centrul Europe Direct Bacău și pe câțiva elevi de la Școala medie nr. 2, Slatina – UCRAINA. Elevii români din Slatina – Ucraina au participat cu lucrări la Concursul de desen și au venit pentru a-și prelua premiile, împreună cu profesorul lor coordonator, dl Gheorghe Opriș. Au fost acordate premii conform Clasamentului voturilor obținute pe FACEBOOK, PUBLIC și PREMII SPECIALE:Grădință și Clasa pregătitoare

II Ciclul Primar

III GIMNAZIU

IV LICEU

2. ”Dialog pentru schimbare” – Atelier de lucru organizat de Centrele Europe Direct Bacău și Maramureș

Evenimentul a fost organizat cu prilejul vizitei în Județul Maramureș a reprezentanților de la Centrul Europe Direct Bacău, împreună cu 40 de tineri de la Colegiul Național ”Gh. Vrănceanu” Bacău, cadre didactice și părinți însoțitori. Din partea Centrului Europe Direct Maramures, la atelier au participat activ elevi din cadrul Consiliului Local al Tinerilor Baia Mare, de la Colegiul Tehnic ”G. Baritiu” Baia Mare și de la Colegiul Economic ”N. Titulescu” Baia Mare.
Tinerii au abordat teme importante, care se referă la acțiuni și atitudini prin care pot fi generate schimbări pozitive în societate. Scopul întâlnirii a fost de a ne cunoaște, de a face schimb de experiență și de pune bazele unor viitoare parteneriate.

Atelierul de lucru s-a axat pe 6 teme principale privind educația pentru schimbare, reacția la schimbare și cetățenia participativă:

1. Bacău și Maramureș în dialog (schimbări în comunitate generate de apartenența la UE);
2. Responsabilitatea financiară a tinerilor;
3. Toleranța – factor de integrare;
4. Educație pentru schimbare;
5. Schimbare (intra)personală ca motor al dezvoltării și integrării în societate;
6. Percepția și imaginea românilor în Uniunea Europeană.


  1. Nu există încă păreri pentru acest articol