Dezbaterea ”Planul de Investiții pentru Europa și Viitorul UE” – Baia Mare, 15 iunie 2017

Vă transmitem invitația de a ne onora cu participarea la Dezbaterea privind Planul de Investiții pentru Europa și Viitorul UE, organizată de Fundația CDIMM Maramureș – structura gazdă a Centrului Europe Direct Maramureș, la Hotel Mara Baia Mare, Sala Onyx, pe 15 iunie 2017, ora 11.00CONFIRMĂRILE de participare pot fi transmise prin email (marga@cdimm.org) sau telefonic (0262.224.870), până marți, 13 iunie 2017.

Evenimentul este derulat în cooperare cu Consiliul Județean Maramureș, în cadrul Proiectului ”InvestNV – Oportunități europene pentru Regiunea de Nord-Vest” (http://europedirect.cdimm.org/investnv), implementat de Fundația CDIMM Maramureș, prin Centrul Europe Direct Maramureș, în perioada 01 ianuarie – 31 iulie 2017.

Dezbaterea se adresează publicului larg interesat în dezvoltarea locală și regională, factorilor locali și regionali din Maramureș și celelalte județe ale Regiunii NV (BH, BN, CJ, SJ și SM), beneficiarilor de fonduri europene și persoanelor/instituțiilor/firmelor interesați de banii europeni, mas-media locală și regională, precum și participanților la Concursul de fotografie ”InvestNV – Proiecte europene în Regiunea de NV”.

Moderatorul dezbaterii va fi Ovidiu NAHOI – redactor șef, RFI România, iar interlocutorii invitați la dialog sunt specialiști în afaceri europene și beneficiari de fonduri UE:

  • Dragoș DRUMEN – consilier economic, Reprezentanța Comisiei Europene în România;
  • Mircea Teodor MANIU – conferențiar universitar, prodecan Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca;
  • Monica MUREȘAN – secretar general Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, coord. Centrul Europe Direct Bistrița ;
  • Sorin POP – coordonator proiect GREENTOP, Indeco Soft SRL – Beneficiar finanțare Orizont 2020;
  • ing. Radu BIG – director executiv Fundația CDIMM Maramureș – structură gazdă a Centrului Europe Direct Maramureș.

Pe parcursul a 2 ore de dezbatere, dialogul și schimbul de idei se vor referi la Planul de Investiții pentru Europa (beneficii, realizări și provocări), precum și la alte teme de actualitate: Provocările utilizării fondurilor europene; Rolul României în construcția europeană, la 10 ani de la aderare; Viitorul UE.

Un mesaj video va fi transmis de dna europarlamentar Claudia ȚAPARDEL – Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Premierea proiectelor câștigătoare înscrise în Concursul de fotografie ”InvestNV – Proiecte europene în Regiunea de NV” va avea loc în partea a doua a evenimentului. Vor fi acordate premii pentru fiecare dintre Secțiunile ”Dezvoltare Locală” și ”Dezvoltare Afaceri”, la Categoriile ”Facebook” și ”Public” (al Forumului Regional InvestNV – Baia Mare, 30 mai 2017).

Proiectul InvestNV este co-finanțat prin Programul de Grant al Comisiei Europene pentru acțiuni organizate de centrele de informare Europe Direct pentru a comunica cu privire la inițiativele majore ale UE în favoarea locurilor de muncă, a creșterii economice și a investițiilor, în special Planul de Investiții pentru Europa (PIE): http://europedirect.cdimm.org/investnv

 

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol