Ce face Europa pentru Mine?

Am început campania de comunicare „Ce face Europa pentru Mine” cu o primă acțiune de informare la Colegiul Tehnic George Barițiu din Baia Mare, cărora le mulțumim pentru implicare și găzduire. Colegiul Tehnic “George Baritiu”

Având în vedere disponibilitatea pentru online a tinerei generații, am profitat și le-am prezentat portalul dedicat https://what-europe-does-for-me.eu/ro/portal care îşi propune să ilustreze în ce măsură UE produce o schimbare în viaţa de zi cu zi a oamenilor. În cadrul site-ului dedicat am identificat și proiectele care s-au desfășurat în județul Maramureș și în Baia Mare, care au impact direct asupra condițiilor de trai ale fiecăruia, cum ar fi reabilitarea și extinderea rețelei de apă și apă uzată, reabilitarea diferite sectoare de drumuri județene, modernizarea aeroportul Maramureș, reabilitarea infrastructurii din centrul istoric al orașului (Piața Cetății –Turnul lui Ștefan) sau amenajarea Parcului Public Central din Baia Mare. Am discutat și despre alte proiecte care au beneficiat de finanțare din partea Uniunii Europene prin fondurile structurale, care nu se regăsesc în portal, cum ar reabilitarea Spitalului Județean de Urgență sau reînnoirea parcului de autobuze și troleibuze din orașul reședință de județ.

Tinerii au putut să vadă exact cum Uniunea Europeană este prezentă în orașul și în județul nostru și chiar dacă ei nu au un contact direct cu diferitele instrumente de finanțare, amprenta europeană este mai aproape de „acasă” decât credeau.
Dacă tot sunt destinatari finali ai beneficiilor și facilităților oferite prin apartenența României la Uniunea Europeană elevii au fost informați cu privire la participarea activă la viața civică/politică, în speță participarea la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European din 26 mai 2019. Le-am prezentat date generale despre rolul și funcționarea Parlamentului European, dar și despre modalitățile de exercitare a dreptului la vot.
#EUandME #dedataastavotez #alegeriUE2019 #EP2019 #AlegeriEuroparlamentare #Europarlamentare2019
#WhatDoesEuropeDo4Us

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol