Campania ”Europa, Casa noastră” 2015, prezentată la Școala Gimnazială Dumbrăvița

Pe 9 iunie 2015, echipa Campaniei ”Europa Casa noastră” a vizitat 2 unități școlare din Județul Maramureș.
Școala Gimnazială Dumbrăvița a fost gazda primei vizite de dimineață, în cadrul căreia elevi din clasele V-VIII au participat la o prezentare interactivă despre Uniunea Europeană, susținută de oaspeții de la București. Reprezentantul de la ”Europa, Casa noastră” le-a vorbit elevilor și despre modul cum se pot implica împreună cu profesori în Campania ”Europa, Casa noastră.”
La întâlnire a participat și reprezentantul Centrului Europe Direct Maramureș, care a discutat cu elevii și profesorii despre activitățile derulate și despre colaborarea constantă dintre Centrul Europe Direct Maramureș și Școala Dumbrăvița. În final, elevii au fost implicați într-un exercițiu interactiv, pe tema valorilor europene. Toți elevii au primit publicații și broșuri pe teme europene din partea Centrului Europe Direct Maramureș.
”Europa, Casa noastră” este o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.
Campania din 2015 se află la a patra ediție și îşi propune să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri, implicarea în proiecte comunitare). Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România.
Mai multe informații despre Campania ”Europa, Casa noastră” și modul în care elevii din ciclul gimnazial de pot implica găsiți la adresa de Internet:  http://www.europacasanoastra.ro/categorii/activitati-clasele-v-viii
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol