Anul european pentru dezvoltare 2015

În 2015, în prim-plan se va afla, pentru prima dată, politica internațională pentru dezvoltare a Uniunii Europene.  Anul european pentru dezvoltare va fi un an marcat de două evenimente:

  • 2015 este data-limită pentru Obiectivele de dezvoltare ale mileniului English.
  • Comunitatea internațională se va reuni pentru a conveni asupra unor noi măsuri menite să combată sărăcia, să promoveze dezvoltarea durabilă și să abordeze problema schimbărilor climatice.

Obiectivul Anului european pentru dezvoltare este de a-i implica pe cetățenii UE, în special pe tineri, în dezbaterea referitoare la lumea în care trăim, la demnitatea și viitorul nostru. Îi invităm pe toți să joace un rol activ. Cu ocazia Anului european pentru dezvoltare, vor fi organizate activități peste tot în Uniunea Europeană, precum și on-line și pe platformele de socializare.

Mai multe despre Anul european pentru dezvoltare: https://europa.eu/eyd2015/ro

1 Response la “Anul european pentru dezvoltare 2015”


  1. Lansăm Concursul de artă plastică, Ediția a II-a: ”Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru at Centrul Europe Direct Maramures

    […] din acest an se află la a doua ediție și este organizat cu prilejul Anului European pentru Dezvoltare 2015. Prima ediție a fost Concursul de desen cu tema ”EU trăiesc sănătos” și s-a desfășurat […]