Campania „Ce face EUropa pentru mine?” la Colegiului Național „Vasile Lucaciu”

Joi, 28 noiembrie 2019, cu sprijinul reprezentanților Colegiului Național „Vasile Lucaciu”, am organizat un nou eveniment al campaniei de informare pentru tineri „Ce face EUropa pentru mine?”.
Ne-a fost audiență un public numeros de tineri din ciclul gimnazial și liceal, peste 100 de tineri care au fost foarte deschiși în a își exprima opiniile cu privire la Uniunea Europeană. Am prezentant și navigat împreună prin platforma dedicată what-europe-does-for-me, am vizualizat informații legate de proiectele din județul Maramureș și cele incluse în fișele unice din secțiune „În Viața Mea”. Tinerii au înțeles menirea platformei de a demonstra impactul pozitiv al UE asupra fiecărui cetăţean, precum și exemplele prezentate de schimbări pozitive în viaţa oamenilor, realizate cu contribuţia UE.
Am povestit pe scurt despre programul Erasmus+, #DiscoverEU (ne-am bucurat să auzim că unii dintre participanți s-au înscris deja în acest program) și Corpul European de Solidaritate.
La finalul sesiunii de informare Fundația CDIMM Maramureș a făcut o prezentare a proiectului ROBOT4ALL finanțat prin Programu Erasmus+. Scopul general al acestui proiect este de a crea o strategie de integrare a programării și roboticii în școlile care oferă educație profesională.
Mulțumim colectivului de cadre didactice și elevilor Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” pentru sprijin și implicare în această activitate!
Promitem că mai venim!

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol