Granturi pentru jurnaliști, bloggeri și fotojurnaliști

Image bank image 4452A fost lansat un apel de depunere proiecte pentru jurnaliști, bloggeri și/sau fotografi în cadrul programului de granturi al Spațiului Economic European 2009 – 2014.  Granturile SEE sprijină participarea la evenimente relevante, vizitarea unor programe, proiecte sau activități finantațe prin program. Acestea pot fi din România, țările beneficiare sau donatoare ale programului SEE. Persoanele interesate să dezvolte materiale pe subiecte referitoare la domeniile în care programul intervine sunt invitate să-și depună candidatura pentru finanțare. Limita superioară pentru fiecare grant este de 1.000 euro. Granturile pot acoperi costurile de deplasare, cazare și subzistență. Fondurile neutilizate vor fi returnate.


Scopul programului de granturi media este să asigure o diseminare cât mai largă, sau orientată spre grupurile relevante din societate, a tematicilor în care programul de granturi SEE intervine.
Calendarul de evenimente pentru care se poate aplica: http://eeagrants.org/Events-calendar

Persoanele interesante sunt rugate să prezinte detalii despre motivul pentru care se solicită finanțarea și scopul călătoriei.  De asemenea, candidații sunt rugați să dovedească (prin CV) experiența relevantă ca jurnaliști, bloggeri sau fotojurnaliști și un acord de publicare a materialului din partea unei entități mass-media. Candidații trebuie să fie cetățeni sau entități juridice din Europa. Reprezentanții granturilor SEE vor asigura, în cadrul finanțării, varietatea în ceea ce privește canalele media, acoperirea geografică și tematicile de sensibilizare a publicului.

Beneficiarii granturilor media vor furzniza în termen de o lună de la călătorie un raport. În cadrul acestuia vor fi oferite informații despre materialul realizat, canalele de publicare (inclusiv link-uri, dacă este posibil) și cheltuielile realizate.

Întrucât numărul de evenimente, ce pot fi de interes pentru jurnaliști, bloggeri și fotografi, este ridicat, nu a fost stabilit un termen limită pentru înscriere. Solicitările de finanțare sunt evaluate pe măsură ce sunt depuse, iar candidații câștigători sunt anunțați pe măsură ce sunt selectați. Solicitanții selectați vor primi răspuns în termen de cel mult două săptămâni.

Documentele necesare înscrierii:
Model cerere

Model raport

Pentru mai multe informații, persoana de contact: Bjarni Vestmann, șeful Administrației Comunicare și Relații Donatori, Biroul pentru Mecanismul Financiar, bve@efta.int.

Mai multe detaliiwww.eeagrants.org
Sursa: http://www.eurodesk.ro/

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol