Vulcanus în Japonia – Stagiu Profesional în Japonia pentru studenții din UE

http://www.eu-japan.eu/sites/eu-japan.eu/files/imagecache/75x105/VIJ_1.pngProgramul ”Vulcanus în Japonia” constă în plasamente industriale pentru studenții din Uniunea Europeană și se desfășoară din luna Septembrie până în luna August a anului următor, astfel încât să coincidă cu anul universitar din Statele Membre UE. Programul este finanțat de Comisia Europeană și are loc în întregime, în Japonia.
Prin acest program studenții vor urma:
– un seminar cu tema “Japonia”;
– un curs intensiv de limbă japoneză timp de 4 luni;
– un stagiu de 8 luni într-o întreprindere japoneză.

OBIECTIVELE PROGRAMULUI:
– studiul tehnologiilor avansate folosite de o companie de top japoneză;
– învățarea limbii japoneze pentru a înțelege și aprecia cultura japoneză, îmbogățind în acest fel această experiență de un an în străinătate;
– în viitoarea carieră profesională pentru a spori capacitatea de a interacționa cu oamenii și mediul de afaceri japonez.

CRITERII DE PARTICIPARE. Solicitanții trebuie să fie:
– cetățeni ai UE;
– studenți în domeniul tehnic, al ingineriei, al științelor exacte sau al tehnologiilor avansate (Științe informatice, inginerie mecanică, inginerie chimică, electronică, biotehnologie, fizică, telecomunicații, inginerie nucleară, ingineria materialelor, sisteme de producţie, etc);
– la data cererii, să fie înmatriculați în cel puțin al 4-lea an la o Universitate din UE;
– trebuie să fie în măsură să își ia un an liber de la cursurile universitare.

CRITERII DE SELECŢIE:
Solicitanții sunt selectați pe baza rezultatelor academice, al avizului tutorelui/profesorului ce reiese din scrisoarea de recomandare, pe baza cunoștințelor de limba engleză scrisă și vorbită și a motivației personale, precum și pe baza atitudinii față de relațiile UE-Japonia și a capacității lor de integrare și adaptare într-o cultură diferită.

CINE PLĂTEȘTE?
Acest program este finanțat de către Centrul pentru cooperare industrială UE-Japonia – o organizație non-profit ale cărei activități sunt finanţate de către Directoratul General pentru Întreprinderi și Industrie al Comisiei Europene și Ministerul Economiei, Comerţului și Industriei din Japonia (METI) – și de compania gazdă japoneză. Studenților europeni le este acordată o bursă de 1.900.000 de yeni pentru a acoperi costurile de călătorie spre Japonia (dus- intors), precum si cheltuielile zilnice de bază.
Nici o taxă nu trebuie să fie plătită pentru cursul de limba japoneză sau pentru seminar, iar cazarea este oferită gratuit pe toată durata cursului de limbă și a stagiului în întreprindere.

Primirea aplicațiilor se face până pe 20 Januarie 2015.

Detalii: http://www.eu-japan.eu/vulcanus-japan-0

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol