Seminar CLOUD COMPUTING ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ

Fundația CDIMM Maramureș vă invită să participați la seminarul CLOUD COMPUTING ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ.
Seminarul va avea loc în Baia Mare, în data de 21 Noiembrie 2013, la Hotel Mara, începând cu ora 10,30.
INVITATIE
AGENDA
Va rugăm să confirmați participarea d-voastra la tel: 0262-224870 sau e-mail: radu@cdimm.org, până în data de 19 noiembrie 2013.

„Cloud computing” reprezintă un domeniu de mare actualitate la nivelul Uniunii Europene. ”Cloud computing” înseamnă stocarea de date (cum ar fi fișiere text, imagini și fișiere video) și de software pe computere aflate la distanță, pe care utilizatorii le accesează pe internet, utilizând orice dispozitiv doresc. Această metodă este mai rapidă, mai ieftină, mai flexibilă și potențial mai sigură decât soluțiile informatice locale. Multe servicii care se bucură de popularitate, cum ar fi Facebook, Spotify și poșta electronică bazată pe internet, folosesc tehnologii de cloud computing, însă beneficiile economice reale se obțin atunci când aceste soluții de cloud sunt adoptate pe scară largă de întreprinderi și de sectorul public.

Strategia Comisiei în materie de cloud computing cuprinde trei acțiuni-cheie, dintre care una vizează identificarea unor clauze și condiții contractuale sigure și echitabile pentru contractele de cloud computing. Existența unor clauze contractuale standard poate contribui la facilitarea încheierii de acorduri contractuale între furnizorii de servicii de cloud computing și consumatori sau întreprinderile mici. Acestea pot, de asemenea, înlesni aplicarea normelor UE în materie de protecție a datelor, în măsura în care clauzele respective sunt relevante pentru contractele de cloud computing.

Mai multe informații despre Cloud Computing: http://ec.europa.eu/romania/news/28102013_comisia_europeana_face_inca_un_pas_inainte_in_directia_promovarii_cloud_computingului_ro.htm
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol