Programul “Europa jurnaliştilor din amfiteatre”

Reprezentanţa Comisiei Europene în România (RCE) organizează a doua ediţie a competiţiei din cadrul programului “Europa jurnaliştilor din amfiteatre”.

Programul se adresează prioritar studenţilor anului III de la secţiile de jurnalism, celor de la masterele de jurnalism, precum şi doctoranzilor.

Ca şi în ediţia anterioară, scopul programului „Europa jurnaliştilor din amfiteatre” este acela de a oferi studenţilor posibilitatea de a decide ce anume reprezintă un subiect de interes în domeniul comunicării pe teme europene pentru cetăţeni şi de a realiza materiale jurnalistice, audio, video şi pentru presa on-line, care ulterior pot fi înscrise în concursul organizat de RCE.

În cadrul programului participanţii vor avea ocazia să:

  • înţeleagă care sunt nevoile, cerinţele, preocupările sau temerile cetăţenilor legate de tematicile europene;
  • prezinte subiectele legate de temele europene folosind abordări sau perspective de analiză inovatoare, îndrăzneţe, ieşite din tipare;
  • realizeze materiale audio sau video articulate şi ilustrative pentru tema abordată.

Proiectele de materiale audio, video sau online vor fi selectate de o comisie formată din jurnalişti de prestigiu din domeniile audiovizual şi online specializaţi pe teme europene şi din experţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Cele mai bune proiecte realizate în cadrul programului “Europa jurnaliştilor din amfiteatre”, vor fi premiate şi, ulterior, oferite canalelor audiovizuale şi online centrale sau locale, ca material ilustrativ în diferite emisiuni sau secţiuni de profil.

Mai multe informații: http://ec.europa.eu/romania/focus/140311_concurs_jurnalisti_amfiteatre_ro.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol