Premiile European Border Breakers: C2C câștigă premiul publicului

Câștigătorii din 2013 ai premiilor European Border Breakers („premiile EBBA”), care aduc în centrul atenției cele mai bune piese nou‑lansate în muzica europeană cu încasări de succes la nivel transfrontalier, au fost recompensați în cadrul Festivalului Eurosonic Noorderslag, la Groningen, în Olanda. Marele câștigător al serii a fost grupul francez de DJ, C2C, care și-a adjudecat premiul publicului, anunțat în direct, în cadrul ceremoniei desfășurate după alegerea prin vot online a „celor mai buni dintre cei buni”.

Câștigător de patru ori al campionatelor mondiale ale DJ‑ilor, grupul C2C mixează stiluri din gama jazz, soul, blues, electro și hip-hop. Originar din Nantes, grupul este format din patru DJ – 20Syl, Greem, Pfel și Atom. Albumul de debut al grupului, Tetra, plasat în fruntea clasamentelor, a primit discul de platină în urma vânzării a 100 000 de exemplare în Franța și, de asemenea, a înregistrat încasări record în Belgia și Elveția.

Premiile EBBA, care au împlinit cel de-al zecelea an de existență, urmăresc să încurajeze artiștii să valorifice din plin avantajele pieței unice a UE prin apariții în fața publicului din afara țării lor de origine. Premiile beneficiază de sprijin din partea programului „Cultura” al Uniunii Europene, iar organizarea este asigurată de Eurosonic Noorderslag, în parteneriat cu Uniunea Europeană de Radio și Televiziune.

Mai multe informații: http://www.europeanborderbreakersawards.eu/eng

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol