Două din filmele premiate la Oscar, susținute din fonduri europene prin Programul Media

Lungmetrajul “The King’s Speech/ Discursul regelui”, care a primit sprijin din fonduri europene în cadrul Programului MEDIA în suma de 562.000 de euro pentru distribuție, este marele câștigător la cea de-a 83-a gala de decernare a premiilor Oscar.

Pelicula și-a adjudecat premiile pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol principal și cel mai bun scenariu și a primit cele mai multe nominalizări la Oscar – 12 în total.

De asemenea, filmul “In a Better World” (Danemarca), regizat de Susanne Bier, care a obținut premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, a fost susținut de MEDIA cu 540.000 euro în cadrul schemei de finanțare pentru distribuție.

Sprijinul MEDIA obținut de “The King’s Speech” și “In a Better World” are ca scop distribuția în afara țării de origine a acestor filme.

La aceasta ediție a premiilor Oscar au mai fost prezente alte două filme sustinute de MEDIA, si anume: “Dagooth” (Grecia), sprijin MEDIA in suma de 21.000 de euro, si “Iluzionistul” (Marea Britanie/ Franta), sprijin MEDIA: 126.000 de euro. “Dagooth” a fost nominalizat la categoria cel mai bun film strain, iar “Iluzionistul” la categoria cel mai bun film de animatie.

Informații despe Programul Media al UE:
http://ec.europa.eu/culture/media/index_en.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol