Consultare publică – 𝑽𝒊𝒐𝒍𝒆𝒏𝒕̦𝒂 𝒅𝒐𝒎𝒆𝒔𝒕𝒊𝒄𝒂̆

𝑽𝒊𝒐𝒍𝒆𝒏𝒕̦𝒂 𝒅𝒐𝒎𝒆𝒔𝒕𝒊𝒄𝒂̆, din păcate, se întâmplă peste tot în jurul nostru. 😢
Ce acțiuni poate întreprinde Uniunea Europeană pentru a transforma căminul într-un spațiu al siguranței?
Participă la consultarea publică prin completarea chestionarului până pe data de 10 mai 2021!
💬Violența împotriva femeilor este una dintre cele mai persistente forme de discriminare de gen din Europa. „Violența de gen împotriva femeilor” sau „violența împotriva femeilor” înseamnă violența îndreptată împotriva unei femei pentru că este femeie.
Violența domestică – împotriva femeilor și a altor victime, cum ar fi copiii, bărbații, persoanele cu handicap și persoanele în vârstă – continuă să afecteze multe familii.
Violența domestică înseamnă violența care are loc în familie sau în unitatea domestică sau între foștii ori actualii parteneri, indiferent dacă autorul și victima au sau nu aceeași reședință.
Comisia Europeană lansează această consultare pentru a colecta opiniile publicului cu privire la măsurile luate de statele membre ale UE pentru a combate violența de gen împotriva femeilor și violența domestică. Scopul consultării este de a furniza Comisiei informații pentru elaborarea de măsuri suplimentare care să prevină acest tip de violență și să protejeze victimele, mai bine și în mod coordonat.
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol