Carta Europeană a Siguranței Rutiere

http://www.erscharter.eu/sites/default/files/styles/slider_header_492x232/public/children_and_woman_on_pedestrian_crossing.jpg?itok=mAb0CW2rCarta Europeană a Siguranței Rutiere, o inițiativă a Comisiei Europene, este cea mai mare platformă a societății civile privind siguranța rutieră. Până în prezent, mai mult de 2.300 de entități publice și private din Europa și-au manifestat susținerea prin angajamente reale și acțiuni concrete ce-i vizează pe membrii acestora, pe angajați și restul societății civile.

Aceste acțiuni au consolidat cultura siguranței rutiere în Europa, a îmbunătățit cultura generală despre cauzele accidentelor și au ajutat la crearea de măsuri preventive și soluții.

ERSCharter intră în a treia fază, sub sloganul ‘Together we are road safety’, și cu un nou site web în 24 limbi europene: http://www.erscharter.eu/ro.

Printre membrii acestei comunități diverse organizate în jurul Cartei se numără: companii, asociații, autorități locale, instituții de cercetare, universități și școli. Tuturor acestor entități li s-a oferit o recunoaștere sinceră, iar acțiunile lor au fost făcute vizibile la nivel public pe site-ul nostru, ajutându-i astfel pe alții să învețe și se simtă inspirați.

Carta urmărește în special să:

• încurajeze și să sprijine asociațiile europene, școlile, universitățile, companiile de toate tipurile și mărimile, precum și autoritățile locale să ia măsuri pentru siguranța rutieră în Europa;

• confirme contribuțiile societății civile la siguranța rutieră;

• faciliteze pentru membrii societății civile dobândirea și distribuirea cunoștințelor privind aspectele ce țin de siguranța rutieră în Uniunea Europeană;

• faciliteze un dialog real pentru transferul experiențelor și practicilor privind siguranța rutieră la toate nivelurile de guvernare în Uniunea Europeană.

Împreună, am jucat un rol semnificativ în efortul pan-european de a face mai sigure drumurile noastre. Misiunea Cartei Europene a Siguranței Rutiere este, în prezent, aceea de a încuraja mai departe, de a stimula și de a mări această comunitate, viziunea supremă fiind  de a reduce numărul de accidente rutiere până în 2020.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol