Atelier de voluntariat în parteneriat Europe Direct și Assoc Baia Mare

Centrul Europe Direct Maramureș va organiza, în cooperare cu Asociația ASSOC Baia Mare, Atelierul ”Tineri pentru tineri: Să lucrăm împreună pentru creativitate și voluntariat”, la sediul Assoc Baia Mare, pe 3 decembrie 2011, începând cu ora 11.30. Atelierul de voluntariat este o acțiune în parteneriat a celor 3 centre Europe Direct din Regiunea de Nord-Vest: Centrul Europe Direct Maramureş, Centrul Europe Direct Bistriţa-Năsăud şi Centrul Europe Direct Transilvania de Nord din Cluj, ca parte a Planului de activităţi 2011.

Evenimentul este destinat elevilor de nivel minim gimnazial și tinerilor voluntari ai celor 3 centre Europe Direct, precum și copiilor și tinerilor asistați de Asociația ASSOC, se va desfășura la sediul ASSOC Baia Mare şi îşi propune să dezvolte spiritul de voluntariat și creativitatea tinerilor, prin participarea la activități comune creative și distractive.

Acțiunea este dedicată Anului 2011 – Anul European al Voluntariatului și Zilei Internaționale a Voluntarului – 5 decembrie și are în vedere creșterea gradului de înțelegere în rândul tinerilor față de problemele cu care se confruntă colegii lor cu probleme sociale, precum și creșterea gradului de integrare în societate a copiilor și tinerilor asistați.

Vor participa în jur de 30 de tineri voluntari ai celor 3 Centre Europe Direct, câte 10 tineri din fiecare dintre cele 3 județe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj și în jur de 30 de copii și tineri asistați de ASSOC Baia Mare. Elevii vor fi însoţiţi de reprezentanţi din partea fiecărui centru.

În cadrul atelierului, tinerii voluntari din cele 3 centre ED vor desfășura diverse activități creative (confecționare obiecte, pictură, etc.) și activități distractive (jocuri, concursuri), pe echipe, împreună cu tineri și copii asistați social de la Asociația ASSOC Baia Mare. Cu acest prilej se vor derula și activități dedicate sărbătorilor de iarnă.

Din Baia Mare vor participa la acțiune 10 tineri care s-au implicat în cursul anului 2011 în activități de voluntariat organizate de Centrul Europe Direct Maramureș sau de alți factori locali:

 1. Sonia Petrețchi – Liceul de Artă Baia Mare
 2. Anamaria Șovre – Liceul de Artă Baia Mare
 3. Adrian Hidegcuti – Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare
 4. Ștefan Curpaș – Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare
 5. Viorel Filip – Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare
 6. Oana Bejan – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare
 7. Denisa Butean – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare
 8. Ioana Mihai – Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare
 9. Iulia Patricia Ciolte – Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare
 10. Oana Iluț – Studentă Universitatea de Nord Baia Mare
 1. Nu există încă păreri pentru acest articol