Tabăra de Fotografie ”EU descopăr OAMENI și LOCURI”, Ediția a II-a, Valea Someșului

21 de tineri din Județele Maramureș și Bistrița-Năsăud au explorat tainele fotografiei pe parcursul a două zile petrecute în Tabăra foto ”EU descopăr oameni și locuri”, organizată la Rodna (Județul Bistrița-Năsăud) de Centrul Europe Direct Bistriţa (din cadrul CCI Bistrița-Năsăud) și Centrul Europe Direct Maramureş (din cadrul Fundației CDIMM Maramureș).

Mulțumim colegilor de la Centrul Europe Direct Bistrița pentru reușita taberei foto ”EU descopăr Oameni și Locuri”, Rodna, 26-28 august 2015!

Mai multe fotografii găsiți pe Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures

Evenimentul s-a adresat elevilor de liceu şi și-a propus să dezvolte le competenţele de comunicare prin intermediul fotografiei, să stimuleze spiritul de observație și simțul artistic, precum și să cultive spiritul competițional și cel de echipă.

Centrul Europe Direct Maramureş a invitat la această tabără foto 11 tineri pasionați de fotografie, care au fost selectați dintre cei mai activi participanți la activitățile organizate de Centrul Europe Direct Maramureș în anul 2015.

Julia-Krista-Elena FUKSZ

CN ”Gh. Șincai” Baia Mare, cl. a XII-a
Teodora BUȘECAN CN ”Gh. Șincai” Baia Mare, cl. a XII-a
Maria ONIGA CN ”Gh. Șincai” Baia Mare, cl. a XI-a 
Paul-Florin RUS CN ”Gh. Șincai” Baia Mare, cl. a XI-a 
Ciprian Marius IOBAGI CT ”G. Barițiu” Baia Mare, cl. a XII-a
Claudiu-Zsolt MIKE CT ”G. Barițiu” Baia Mare, cl. a X-a
Paul-Codruț BOCUT CT ”G. Barițiu” Baia Mare, cl. a XII-a
Luciana-Sanda VINȚ CT ”G. Barițiu” Baia Mare, cl. a XII-a
Liliana-Andrea RESZLER Liceul de Arte Baia Mare, cl. a XII-a
Bogdan-Andrei GHIRITAN CT ”G. Barițiu” Baia Mare, cl. a XI-a 
Emanuel-Florin TAUF CT ”G. Barițiu” Baia Mare, cl. a XI-a

aaaaaaaaaaaaaaaaÎn cele 2 zile de tabără, pe lângă sesiunile teoretice derulate sub îndrumarea unui expert foto bistrițean, au fost desfășurate vizite și drumeții în Comuna Rodna și împrejurimi, unde tinerii au avut ocazia să surprindă stilul de viață bistrițean, pitorescul locurilor și valorile etnografice și turistice specifice zonei.

Elevii au lucrat pe echipe și și-au selectat cele mai reușite fotografii pe care le-au înscris în concursul organizat la finalul taberei, în categoriile: Peisaj, Etnografie, Portret, Fotografie stradală și Originalitate. Toți participanții au fost recompensați cu diplome și premii oferite de Centrele Europe Direct organizatoare.

Cei 11 elevi maramureșeni au fost însoţiţi de dna Margareta Căpîlnean, coordonatorul Centrului Europe Direct Maramureş și de Angela MUREȘAN, reprezentant al Fundației CDIMM Maramureș – structura gazdă a Centrului Europe Direct Maramureș.

Fiecare centru a asigurat în mod gratuit, transportul, cazarea și masa pentru propriii participanți invitați la tabără.

Prima ediție a taberei de fotografie a avut loc în anul 2014, pe meleaguri maramureșene, la Ocna Șugatag. Cele două acțiuni s-au desfășurat în cadrul parteneriatului încheiat de Centrul Europe Direct Bistrița și Centrul Europe Direct Maramureș, ca membre ale Rețelei Europe Direct România.

Fotografii ale tinerilor participanți la cele două ediții ale taberei foto vor fi incluse în Calendarul 2016 ce va fi realizat de Centrele Europe Direct partenere, pentru a promova frumusețile și valorile bistrițene și maramureșene.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol