Noutăți de la Școala nr. 1 Moisei: Campania ”Plantează un copac pentru pace 2013” – 21 septembrie 2013, Ziua Internațională a ONU pentru Pace

Pe 21 Septembrie 2013, 40 de elevi din clasele a VII-a A și a VIII-a B, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Moisei, coordonați de profesorii Șovan Dan, Urda Maria, Hojda Vasile, Tomoiagă Marinela, Hojda Anca au plantat 150 de puieți de conifere în locația Valea Dealului, Moisei, alături de alte școli din întreaga lume. Primii copaci au fost plantați în Oceania, apoi pe celelalte continente Asia, Europa și Africa, iar lanțul de copaci a ajuns în cele din urmă în cele două Americi. Toate acestea au avut loc într-o singură zi.

Acest eveniment a dobândit din ce în ce mai mult succes an de an. Anul trecut peste 5 000 de școli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci în cursul acestei zile, iar anul acesta evenimentul a avut amploare și mai mare.

Plantarea de copaci este importantă pentru noi toți. Mai întâi pentru că ne amintește de natură și de importanța protejării ei. În al doilea rând, a fost aleasă această zi a păcii mondiale pentru a marca pacea și continuitatea vieții. Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui și vom ajuta Organizația Națiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului.

Plant a tree for Peace 2013 – este o campanie organizată de Learning about Forest-LEAF și ENO-Environment Online o școala globală virtuală pentru pentru creșterea responsabilității pentru mediu și dezvoltare sustenabilă.

Profesor Șovan Dan

Școala Gimnazială Nr. 1 Moisei

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol