Cannes: “Un etaj mai jos” în selecția oficială

Cannes: "Un etaj mai jos" în selecția oficialăFilmul regizorului român Radu Muntean “Un etaj mai jos” face parte din selecția oficială a festivalului de la Cannes, în secțiunea “Un certain regard”. Lungmetrajul este unul dintre filmele din festival susținute de Uniunea Europeană prin intermediul programului Europa creativă/MEDIA.

Selecția oficială a festivalului include un număr record de 25 de astfel de filme, dintre care 11 în competiția pentru prestigiosul premiu “Palme d’Or”. O investiție totală de 2,4 milioane de euro a contribuit la realizarea și distribuția lor. Cele 25 de filme reprezintă o mare varietate de subiecte, genuri și demersuri artistice din diferite țări europene.

Comisarul european pentru economia și societatea digitale Günther Oettinger va merge la Cannes pentru a se întâlni cu realizatorii europeni de film. În cadrul reuniunii se vor discuta inițiativele europene de sprijinire a creatorilor, de atragere de noi audiențe și de situare a diversității culturale în centrul erei digitale europene. “Aștept cu nerăbdare întâlnirea cu cineaștii, în special cei din noua generație, care sunt viitorul cinematografiei noastre. Astfel, voi avea ocazia să le prezint în detaliu inițiativele noastre de promovare a diversității culturale în era digitală“, a declarat comisarul Oettinger.

Context

Subprogramul MEDIA are ca obiectiv sprijinirea industriei cinematografice și audiovizuale europene. El oferă finanțare pentru realizarea, promovarea și distribuția producțiilor europene pe întreg teritoriul continentului și în afara lui.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol