Concurs “ÎmprEUnă alegem pentru EUropa”

VOTARE PENTRU CONCURS

Stimați participanți,

Vă invităm să participați la votarea standurilor și a momentelor artistice prezentale la concursul “ÎmprEUnă alegem pentru EUropa” desfășurat cu ocazia Zilei Europei. Pentru a vota vă rugăm să vizionați cele două secțiuni. La finalul fiecărei secțiuni vă rugam să accesați link-ul Click aici pentru votare.

Sistemul de votare este deschis până Vineri, 7 Iunie, 2019, ora 12:00.

Secțiunea Standuri

Nr. votare 1 Seminarul Teologic „SF. Iosif Marturisitorul”

 

 

Nr. votare 3 Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu”

 

 

Nr. votare 4 Colegiul Tehnic ,, C.D. Nenitescu”

 

 

Nr. votare 5 Asociatia Team for Youth Association

 

 

Nr. votare 6 Liceul teoretic „Emil Racovita”

 

Va rugam sa votati la sectiunea STANDURI folosind numarul de votare al standului preferat de Dumneavoastra. Click aici pentru votare.

 

Secțiunea Momente artistice

Nr. votare 1 Seminarul Teologic „SF. Iosif Marturisitorul”

 

 

Nr. votare 3 Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu”

 

 

Nr. votare 4 Colegiul Tehnic ,, C.D. Nenitescu”

 

 

Nr. votare 5 Asociatia Team for Youth Association

 

 

Nr. votare 6 Liceul teoretic „Emil Racovita”

 

Va rugam sa votati la sectiunea MOMENTE ARTISTICE folosind numarul de votare al standului preferat de Dumneavoastra. Click aici pentru votare.

 

CONDIȚIILE CONCURSULUI

(extras)

Echipele înscrise la eveniment vor pregăti şi prezenta în mod inovativ, standuri/panouri/momente cu exemplificarea dorințelor lor care să fie preluate de Parlamentul European și de parlamentarii europeni români – subiecte privind dezvoltarea educației, a vieții sociale, a investițiilor, a sănătății, alte probleme generale europene:

 • Standul cultural va consta în:
  • pregătirea unui panou de tip flipchart pe care să fie menționate sectorul mesajului ales, reprezentarea grafică a mesajului. Pe panou vor fi postate creații originale, realizate de elevi/tineri/reprezentanți din instituția școlară/organizația înscrisă la eveniment:
   • 1 desen/pictură care să ilustreze mesajul ales (format A3);
   • 1 fotografie/ colaj de fotografii care să ilustreze mesajul ales (format A3);
  • Momentul cultural-artistic va consta în prezentarea standului și a unui foarte scurt element cultural, reprezentativ pentru mesajul ales: scenetă/dialog intercultural, interpretare dans/melodie tradiționale etc.

                      CONDIȚII de înscriere:

 • La eveniment vor participa echipe formate din elevi (școli clasele a VII-a și a VIII-a și licee), studenți, tineri români și străini (ONG, universități), reprezentanți instituții cu activități culturale și educaționale care activează în județul Maramureș:
  • Echipe formate din 2-3 membri;
 • Coordonatori: maxim 2 reprezentanți ai instituției.
 • Format: Stand cultural al unui mesaj + Moment cultural-artistic, în mod inovativ și interactiv. Fiecare stand va avea o etichetă cu Denumirea Instituției școlare/Organizației.
 • Drept de autor: Desenul/Pictura și Fotografiile vor fi creații proprii și originale, realizate de reprezentanți ai instituțiilor școlare/organizațiilor înscrise în eveniment și vor putea fi folosite de organizatori în cadrul acțiunilor sale, în format tipărit sau electronic.
 • Durata momentului cultural-artistic: maxim 5 minute.
 • 20 de echipe vor fi selectate pentru a prezenta 20 de mesaje adresate parlamentarilor români, în ordinea înscrierii.

       Termen de înscriere: Marți, 23 aprilie 2019, prin completarea Formularului de înscriere ataşat și expedierea acestuia via e-mail la adresa radu@cdimm.org sau prin depunerea la sediul CDIMM Maramureș.

       Fiecare stand/panou/moment va fi prezentat în public, narativ şi/sau artistic, iar publicul va vota standurile şi intervenţiile preferate.

       Standurile și momentele cultural-artistice vor fi votate pentru categoriile:

 • ”Cel mai interesant stand” și
 • ”Cea mai inovativă abordare”.

       Creațiile artistice – desen/pictură și colajele foto vor fi postate în format electronic pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Maramureș și vor putea fi votate online, la categoriile menționate mai sus, până la data de 07 iunie 2019. Expoziția cu creațiile artistice va fi realizată on-line pe pagina de internet a Centrului Europe Direct Maramureș, în perioada 11 – 15 iunie 2019.

Festivitatea de premiere a Concursului de creație artistică “ÎmprEUnă alegem pentru EUropa” va avea loc în ziua de 11 iunie, ora 14.00, la Sala de conferințe Bogdan Vodă a CONSILIULUI JUDEȚEAN MARAMUREȘ.

       Vor fi acordate PREMII și DIPLOME pentru fiecare din cele 2 categorii ale Concursului și pentru cele 2 categorii ale Evenimentului dedicat Zilei Europei 2019.

 • Premiul I: în valoare de 300 lei/echipă sau creație;
 • Premiul II: în valoare de 150 lei/ echipă sau creație;
 • Premiul III: în valoare de 100 lei/ echipă sau creație;

Vă așteptăm la Festivitatea de premiere!